7E

7E

Klättra på stegen

Hej och välkomnaPosted by Jerker Porat Tue, October 13, 2009 23:07:36

Hej!

Imorgon har vi Olweustimme igen.

Vi har några stående moment på den lektionen, bl.a. jobbar vi med måluppfyllelse. Det målet vi nu vill nå är att 7E ska bli en bra fungerande klass. Varje pinne på stegen är ett litet mål i sig och när vi står högst upp på stegen ska vi kunna slå oss för bröstet och säga "VI är minsann en BRA fungerande KLASS". Vi kanske inte står där, högst upp, imorgon men vi har i alla fall tagit några kliv upp. Hjälp era ungdomar att bli kvitt höjdrädslan och få dem att våga klättra lite på stegen varje vecka. Det kan räcka med små uppmuntrande ord och att man som vårdnadshavare visar intresse för det som ens barn gör i skolan.

En annan grej vi har som stående moment är positiva ringen, där varje elev ska säga något positivt som hänt under veckan, på fritiden eller i skolan, det spelar ingen roll, bara eleven uppfattar det som något positivt.

Imorgon hoppas jag vi tar nya kliv!

MVH

Jerker

God läromiljö

Hej och välkomnaPosted by Jerker Porat Fri, October 09, 2009 11:54:41

Hej.

Idag är det fredag och eleverna sjunger på någon slagdänga som går "Nu är det fredagsmyyyyys". Tror det kommer från någon chipsreklam.

Under Olweustimman som vi har på onsdagar pratar vi mycket om hur man ska bete sig på lektioner och mot kamrater. Klassen har haft sin smekmånad och nu börjar ljudnivån i klassrummet öka samtidigt som förmågan att vara fokuserad och koncentrerad minska. Så får det inte vara. Man ska visa hänsyn och respekt gentemot sina kamrater, inte bara på ett vänskapligt plan, utan även visa hänsyn och respekt till de som vill ha möjlighet att få bra resultat. Vi accepterar inte att det blir en sån ljudnivå i klassrummet att resultaten blir lidande.

Eleverna visar att de kan sköta sig. I onsdags hade vi en jättebra Olweustimme där vi pratade om hur man eter sig i ett klassrum. Vi får hoppas att det går igen på de övriga ämneslektionerna. Prata gärna med ungdomarna om hur man beter sig i ett klasrum. Uppmuntra dom gärna om de berättar att det har varit bra respektive ta ett snack med dom om de säger att det inte har varit bra. Blir ni oroliga, kontakta mig eller Anna-Karin.

Ha en bra helg!

MVH

Jerker

ÖPP

Hej och välkomnaPosted by Jerker Porat Mon, October 05, 2009 14:23:50

Hej.

På föräldramötet som var v.39 informerades vi som var där av Johan Rapp om våra ungdomars alkoholvanor i Nora kommun, vilket var skrämmande siffror. Vi informerades även om projektet ÖPP.

Besök deras hemsida på

http://www.orebro.se/opp

I början av nästa vecka kommer vi skicka ut två papper som vi gärna vill att ni skriver på. Pappret handlar om en överenskommelse som vi gör i klassen angående ungdomars alkoholvanor etc. Dokumentet är utformat av föräldrar som var med på mötet och inom ramen för ÖPP.

Spara ett exemplar i hemmet och sänd det andra tillbaks till skolan i bifogat kuvert.

MVH

Jerker och Anna-Karin

Kompisar och annat

Hej och välkomnaPosted by Jerker Porat Wed, September 30, 2009 22:04:10

Vi har äntligen fått lite kompisar på internet! 8C har öppnat en plats på internet och länken dit är www.jerkerporat.se/karlsangskolan.html Gå till den ofärdiga webbplatsen och följ länken Klassweb så hittar ni nog sen

Kul, hoppas flera tar vid!

Imorgon har eleverna återigen halv friluftsdag. På eftermiddagen har vi nämligen Karlsängsloppet, en tradionellt väldigt viktig tävling där alla brukar göra sitt bästa. Se till att frukosten inmundigas enligt konstens alla regler så har de en bra grund att stå på.

Föräldramötet i torsdags var bra. Vi informerades om dock om ungdomars alkoholvanor i Nora och det var inte roligt att lyssna på! Vi fick också information om ÖPP (Örebro PreventionsProgram) som handlar om att få eleverna att begå alkoholdebut senare i livet. Mer om detta i ett brev som vi skickar enligt den gamla modellen med brevlådor, sortering, brevbärare o.s.v.

Ha det så bra!

/Jerker

Next »