7E

7E

God läromiljö

Hej och välkomnaPosted by Jerker Porat Fri, October 09, 2009 11:54:41

Hej.

Idag är det fredag och eleverna sjunger på någon slagdänga som går "Nu är det fredagsmyyyyys". Tror det kommer från någon chipsreklam.

Under Olweustimman som vi har på onsdagar pratar vi mycket om hur man ska bete sig på lektioner och mot kamrater. Klassen har haft sin smekmånad och nu börjar ljudnivån i klassrummet öka samtidigt som förmågan att vara fokuserad och koncentrerad minska. Så får det inte vara. Man ska visa hänsyn och respekt gentemot sina kamrater, inte bara på ett vänskapligt plan, utan även visa hänsyn och respekt till de som vill ha möjlighet att få bra resultat. Vi accepterar inte att det blir en sån ljudnivå i klassrummet att resultaten blir lidande.

Eleverna visar att de kan sköta sig. I onsdags hade vi en jättebra Olweustimme där vi pratade om hur man eter sig i ett klassrum. Vi får hoppas att det går igen på de övriga ämneslektionerna. Prata gärna med ungdomarna om hur man beter sig i ett klasrum. Uppmuntra dom gärna om de berättar att det har varit bra respektive ta ett snack med dom om de säger att det inte har varit bra. Blir ni oroliga, kontakta mig eller Anna-Karin.

Ha en bra helg!

MVH

Jerker